torstai 7. maaliskuuta 2013

Päivä 7

Haaste etenee. Ollaan jo 7:ssä päivässä ja aiheena on:
 Mitä teit vuosi sitten Maaliskuussa?
Jaa-a, miekö muka muistaisin? Hyvä, kun muistan eilisen päivän :)
No, onneksi on blogi, josta voi katsoa, mitä on tullut höpistyä vuosi sitten.
Sivun toteutus meni aika helpolla läpi, teippejä, tulostuksia ja muutama sana kirjoitusta. Liikoja en käynyt miettimään tekosiani.

Tänään ja eilen on radiossa höpötelty ruuasta (miulla on koko ajan nälkä, kun ruuasta puhutaan) ja siitä, miten ruoka on muuttunut esim. omasta lapsuudesta. Mie muistan, että meillä oli aina kastikkeita. Ruskeaa etenkin ja siinä makkaraa, lihaa, jauhelihaa tai lihapullia lisukkeena. Ja aina oli perunaa. Paitsi joskus harvoin spagettia tai makaronia. Harvoin riisiä tai mitään erikoisempia kasviksia. Yleensä ne oli punajuuria ja suolakurkkuja, ne kasvikset.
Melko samoja ruokia me vielä nykyäänkin syödään, mutta perunaa harvemmin. Punajuuret ja suolakurkut on vieläkin pöydässä, niistä mie tykkään. Harvoin salaatteja, mutta keitettyjä kasviksia vähän useammin kuin lapsuudessa. Mutta silti liian harvoin ja liian vähän. Oijoi, nälkä senkun kasvaa :)
Onneksi on ulkofilepihvit (saatiin halvemmalla kuin kyljykset, jotka olisivat maksaneet 3kpl/yli 5€) uunissa. Niiden kanssa meinaan keittää perunoita.
Pitäisköhän vaihtaa aihetta? Tai lähteä syömään vaikka banaani pahimpaan nälkään :)
Joo, niin mie teen. Mie lähden syömään. Nähdään taas!

10 kommenttia:

Carita kirjoitti...

meillä taas syödään perunaa noin 5 päivänä viikossa. makaronia ei harrasteta juuri lainkaan..meillä ei edes lapset siitä tykkää :/

Anja kirjoitti...

Meillä tehdään kaikenlaista eli perunaa, makaroonia,spgettia, ja salaatteja tehdään myös..porkkana salaattia, kiinankaalisalaattia, kurkkua ja tomaattia ja ananasta laitellaan salaatteihin.. on suolakurkkuja..ja välillä kurkkusalaattia ja minä tykkään kurpitsapikkelsistä..Mutta en tykkää ruskeasta kastikkeesta paljoa eli ihan siitä perus kastikkeesta mutta kananmunakastike on hyvää ja kalapuikkojen kanssa eritoten..pitsaa tehdään ja mie leivon suolaisia ja makeita juttuja paljon itse..
Niin vielä piti sanoa että jauhelihapihvien kanssa on muutens tosi hyvää roseepippurikastike se valmis kastikejuttu mitä saa kaupasta :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Juuri noustiin ruokapöydästä....perunaa syötiin....ja paistia...:)

Salla kirjoitti...

Hei Sirutuuli ja kiitos liittymisestä blogini lukijaksi! Olipa kiva kun löysin sitä kautta myös sinun blogisi, etenkin kun Art Journaleista bloggaavia en vielä ole Suomesta paljon löytänyt.

Sirutuuli kirjoitti...

Meillä syödään vähän liikaakin makaronia. Kesällä enemmän perunoita, kun saa uusia.

Sirutuuli kirjoitti...

Salaatit olisi kyllä hyviä, mutta olen liian laiska tekemään.
Samoin kananmunakastike, sitä ei olekaan ollut pitkään aikaan. Ja ne valmiit kastikkeet, etenkin pippurikastike.

Sirutuuli kirjoitti...

Tänään oli meilläkin niitä perunoita :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos käynnistä ja kommentista :)
Miekään en ole löytänyt montaa Art journal blogia Suomesta.

Sussi kirjoitti...

Minä pidän perunoista, keitettynä, uunissa, paistettuna...

Saga kirjoitti...

Miten se äitini sanoi keksiviikkona minulle, että...mulla on aina nälkä, että taidan olla kuin hän..... ;O)
Ruoka on muuten mukava asia, kyllä siitä kannatta puhua ja kirjoittaa.
Olen itse huomannut saman, että onneksi on blogi, sillä muisti on alkanut pätkiä ihan mahottomasti..... Onneksi oon blogannut jo vuodesta 2007, joten on mistä etsiä tietoa.... ;O)